Noc kostelů 2021 v klášteře Kladruby

Otevření klášterního kostela Nanebevzetí Panny Marie a další kulturní program v rámci celostátní akce.

Program Noci kostelů 2021 v klášteře Kladruby:

  • 18.00 - zahájení Noci kostelů (Ivana Odvodyová - varhany, Hudebníci svatojakubského kůru)
  • 18.30 - 23.00 - volná prohlídka kostela

Kapacita kostela je 135 osob (podle pravidla 15m2 na 1 osobu). Po jejím naplnění budou muset další návštěvníci na volnou prohlídku kostela počkat.

www.nockostelu.cz

V souladu s platnými protiepidemickými opatřeními není možné uskutečnit původně plánované komentované prohlídky kostela.

 

Myslíme na bezpečnou Noc kostelů

Vážení návštěvníci Noci kostelů,

letošní ročník provází opět nejistoty a obavy z nemoci covid. Velmi si vážíme toho, že díky vám je Noc kostelů tolik oblíbená. Letos více než kdy jindy dbáme na bezpečný průběh akce. Ve snaze předejít potížím bychom vás chtěli poprosit o vzájemnou ohleduplnost a respektování aktuálních opatření.

Mnoho z vás je očkovaných, mnoho z vás se testuje, ale…

  • Pamatujte na dezinfekci rukou. Prostory, kam vcházíte, jsou vybaveny dezinfekčními prostředky. Prosíme, používejte je. Maximálně omezte fyzický kontakt a pokud možno se nedotýkejte nikoho a ničeho.
  • Mějte po celou dobu řádně nasazený respirátor či nanoroušku. Víme, že je to nepohodlné a omezující, ale především v uzavřených prostorách je tato ochrana nutná. Jde o akt ohleduplnosti.
  • Je nutné dodržovat vzájemné rozestupy mezi sebou. Smyslem je zabránit shlukování návštěvníků na jednom místě. Prosíme, netvořte zástupy, ale snažte se o dodržování bezpečné vzdálenosti od ostatních.
  • Tak jako všude, kde se setkávají lidé, mějte u sebe doklad o  platném negativním testu na SARS-COV-2, potvrzení o prodělaném onemocnění, či potvrzení o očkování. Chceme bezpečí pro všechny.

Děkujeme za pochopení a podporu. Věříme, že společně dosáhneme úspěšného průběhu akce.